Εκθέσεις

Στο Λευκό Χαρτί πραγματοποιούνται εκθέσεις και παρουσιάζονται έργα καλλιτεχνών με χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων. Ο χώρος διαμορφώνεται κατάλληλα ώστε να εμπλουτίζεται η εμπειρία του επισκέπτη καθόλη την διάρκεια παραμονής του στο χώρο.

Little Hands Workshops

Το πρόγραμμα Little Hands Workshops είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γεμάτο καταρχήν παιχνίδι και κάθε φορά με διαφορετική προσέγγιση. Τα παιδιά σε αυτή την τόσο τρυφερή ηλικία χρειάζονται πλαίσια μέσα στα οποία να μπορούν να εξερευνήσουν ελεύθερα, να αισθανθούν, να παίξουν και να εκφραστούν με ασφάλεια παρέα με το συνοδό τους. Messy και sensory play, μουσική, μουσικοκινητική, χορός, παιχνίδι, εικαστικά με φιλικά προς το παιδί υλικά, παιχνίδι ρόλων και άλλα πολλά! Οι τέχνες και το παιχνίδι βάζουν σημαντικά θεμέλια τόσο στη συναισθηματική, στη γνωστική όσο και στη νοητική ανάπτυξη του παιδιού.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μικροί Εξερευνητές

Το πρόγραμμα “Εργαστήρια Εξερεύνησης Reggio Inspired” εμπνέεται από το εκπαιδευτικό σύστημα του Reggio Emilia, που αντιπροσωπεύει μια καινοτόμα παιδαγωγική προσέγγιση και απευθύνεται σε παιδιά 5-9 ετών. Πρόκειται για ένα μοντέλο εκπαίδευσης στο οποίο οι νοητικές, οι συναισθηματικές, οι κοινωνικές και οι ηθικές δυνατότητες του παιδιού καλλιεργούνται μέσα από δημιουργικούς τρόπους έκφρασης.Τα παιδιά ενθαρρύνονται να ερευνήσουν το περιβάλλον τους και να εκφραστούν μέσα από “συμβολικές γλώσσες” των τεχνών, όπως τα παιχνίδια με σκιές, το σχέδιο, η κίνηση κ.α. Ιδρυτής αυτής της φιλοσοφίας είναι ο Loris Malaguzzi ο οποίος κατόρθωσε να οργανώσει ένα “δημοκρατικό σχολείο”, υποστηρίζοντας την ελευθερία και αυτονομία του παιδιού και θέτοντας τον δάσκαλο σε ρόλο συνεργάτη.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Free Hands Workshops

Το πρόγραμμα Free Hands Workshops είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για παιδιά 2,5-4 ετών με συνοδό. Μέσω αφήγησης, εικαστικών, κατασκευών, παιχνιδιού ρόλων, messy/sensory play και κίνησης θα γίνουμε ομάδα και θα δημιουργήσουμε ελεύθερα. Αλήθεια, υπάρχουν τελικά κανόνες στη τέχνη και τη δημιουργία; Εμείς πιστεύουμε πως όχι. Η τέχνη είναι έμπνευση, είναι συναίσθημα, είναι ελευθερία! Γι’αυτό και εμείς θα δημιουργήσουμε με χέρια ελεύθερα, ότι μας εκφράζει, όπως το θέλουμε και όπως το νιώθουμε.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένας τοίχος μαγικός

Με χρήση προτζέκτορα, θεατικού παιχνιδιού, αφήγηφης, παιχνιδιού ρόλων και εικαστικών τα παιδιά ανακαλύπτουν και αντιλαμβάνονται έννοιες, ιστορίες, καλλιτέχνες, ιδέες, μέρη, μνημεία και αντικείμενα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μέσα στα Μουσεία του Κόσμου

Το Πρόγραμμα "Μέσα στα Μουσεία του Κόσμου" είναι ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής για παιδιά 6-10 ετών. Θα ταξιδέψει τα παιδιά στα πιο διάσημα και ενδιαφέροντα μουσεία του κόσμου. Με χρήση προτζέκτορα και οπτικοακουστικών μέσων θα βρεθούμε ξαφνικά μέσα στα ωραιότερα μουσεία του κόσμου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Γύρος του Κόσμου

Το "Ο Γύρος του Κόσμου" είναι ένα Ταξιδιάρικο Πρόγραμμα για φοβερούς εξερευνητές και για παιδιά 4-9 ετών. Με χρήση προτζεκτορα, οπτικοακουστικών μέσων, πυξίδας, χαρτών, έρευνας, αφήγησης, παιχνιδιού ρόλων και εικαστικών θα ταξιδέψουμε σε όλο τον κόσμο. Με αεροπλάνα, τρένα, καράβια, ελέφαντες και ότι χρειαστεί θα εξερευνήσουμε τις πιο μαγικές πόλεις του κόσμου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν τα βιβλία ζωντανεύουν

Το Όταν τα βιβλία ζωντανεύουν είναι ένα πρόγραμμα με θεατρικό-εικαστικές αφηγήσεις για παιδιά 4-10 ετών. Η αφήγηση παραμυθιών έχει αποδειχτεί ότι έχει τρομερά οφέλη για τα παιδιά. Διεγείρει την φαντασία και την περιέργεια τους. Τα βοηθά μάθουν να συγκεντρώνονται και να εστιάζουν την προσοχή τους σε κάτι. Εμπλουτίζει το λεξιλόγιο τους τελείως αβίαστα και βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου τους. Επίσης στα παραμύθια θίγονται θέματα πολύ σημαντικά και κάποιες φορές και δύσκολα, έτσι μέσα από τους φανταστικούς ήρωες και την πλοκή, τα παιδιά μαθαίνουν υγιείς μηχανισμούς, ώστε να αντεπεξέρχονται σε διάφορες καταστάσεις και παράλληλα εξουδετερώνεται ο παράγοντας του φόβου για το άγνωστο. Τέλος, η κατάλληλη εικογραφηση βοηθά στο να παρουσιάζονται καταστάσεις ή έννοιες που μπορεί να φαντάζουν τρομακτικές στο μυαλό των μικρών παιδιών με τρόπο πιο προσιτό και φιλικό. Με έμπνευση από τα παραμύθια θα δημιουργούμε παιχνίδια ρόλων, ζωγραφιές ή κατασκευές.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργικός χορός

Ο δημιουργικός χορός συνδυάζει την χορευτική τεχνική με την καλλιτεχνική έκφραση. Σε αυτήν την ηλικία έχει σαν βάση την μουσικοκινητική αγωγή και την προπαιδεία μπαλέτου. Μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια τα παιδιά μαζί με τους συνοδούς τους μαθαίνουν και ανακαλύπτουν το σώμα τους , αποκτούν αίσθηση του χώρου, του χρόνου και του ρυθμού αναπτύσσοντας έτσι τις δεξιότητες του σώματος και νου. Στόχος μας είναι τα παιδιά να μάθουν να εκφράζονται μέσω τους σώματος τους και να αναπτύξουν τα συναισθήματα και την φαντασία τους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κινησιολογία και Αυτοσχεδιασμός

Μέσα από το μάθημα κινησιολογίας και αυτοσχεδιασμού καλούμαστε να αφυπνίσουμε το σώμα μας και να εκφραστούμε μέσω της κίνησης. Μέσα από δοσμένες συνθήκες και ασκήσεις τόσο ομαδικά όσο και ατομικά μαθαίνουμε το σώμα μας και παρατηρούμε πως αυτό μπορεί να κινηθεί με διαφορετικούς τρόπους. Στόχος μας να εμπλουτίσουμε το κινησιολογικό μας λεξιλόγιο και να ακούσουμε το σώμα μας γνωρίζοντάς το καλύτερα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Cooking

Μέσα από την μαγειρική τα παιδιά καλλιεργούν εξαιρετικές δεξιότητες και ικανότητες. Μαθαίνουν να καλλιεργούν τη λεπτή κινητικότητα. Μαθαίνουν για την διατροφή και την ποικιλία των υλικών. Μαθαίνουν να μετράνε, να μοιράζονται, να οργανώνονται και να εμπνέονται από τεχνικές , γεύσεις και συνταγές.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Satyananda System of Yoga

H SATYANANDA YOGA® είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο ολιστικό σύστημα γιόγκα που αναπτύχθηκε από τον Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι και τους διαδόχους του, που ενσωματώνει πρακτικές που προέρχονται από αρχαίες και παραδοσιακές πηγές που είναι συγχρόνως προσαρμοσμένες στις ανάγκες του σήμερα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εκθέσεις

Στο Λευκό Χαρτί πραγματοποιούνται εκθέσεις και παρουσιάζονται έργα καλλιτεχνών με χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων. Ο χώρος διαμορφώνεται κατάλληλα ώστε να εμπλουτίζεται η εμπειρία του επισκέπτη καθόλη την διάρκεια παραμονής του στο χώρο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
dots background image

Newsletter

Θα σας κρατάμε ενήμερους για νέα και δραστηριότητες