Εκπαιδευτικά προγράμματα στα πλαίσια της έκθεσης «ΔΕΚΑ» της K-Gold Temporary Gallery

Επιστροφή στα νέα

Με μεγάλη χαρά αναλάβαμε και φέτος το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της K-Gold Temporary Gallery για την επετειακή έκθεσή “ΔΕΚΑ” για τα 10 χρόνια λειτουργίας της στην Αγία Παρασκευή Λέσβου. Στα πλαίσια της έκθεσης δημιουργήσαμε τρία Εκπαιδευτικά προγράμματα, δύο για παιδιά και ένα για ενήλικες.

“Το σώμα μιλάει” – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά στα πλαίσια της έκθεσης “ΔΕΚΑ” της K-Gold Temporary Gallery από τις Καλλιόπη Τζίτζικα και Μαρί Μουσταϊζή

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023
18:00-19:00
Στον πολυχώρο τέχνης Λευκό Χαρτί
Για παιδιά 5-9 ετών
Κόστος: 10€

Κρατήσεις θέσεων στο hello@lefkoharti.gr, στο facebook messenger ή στο 693 680 8204

“Το σώμα μιλάει” είναι ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από τα βίντεο της έκθεσης και στόχος του είναι να ανακαλύψουμε με πόσους διαφορετικούς τρόπους το σώμα μας μιλάει και κινείται.

Από το πρόσωπο μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών μας το σώμα είναι ένας ζωντανός οργανισμός που μπορεί να πει τις δικές του ιστορίες με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, είτε με κίνηση είτε χωρίς.

Εμείς θα ανακαλύψουμε αυτές τις ιστορίες και θα τις καταγράψουμε χρησιμοποιώντας ποικίλα υλικά και εργαλεία.

“Καθρέφτης” – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά στα πλαίσια της έκθεσης της K-Gold Temporary Gallery


Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023
18:00-19:00
Στον βιωματικό πολυχώρο τέχνης Λευκό Χαρτί
Για παιδιά 5-9 ετών
Κόστος: 10€

Κρατήσεις θέσεων στο hello@lefkoharti.gr, στο facebook messenger ή στο 693 680 8204


Το “Καθρέφτης” είναι ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από τα βίντεο της έκθεσης παρατηρώντας το σώμα μας.

 • Η K-Gold Temporary Gallery γιορτάζει το καλοκαίρι του 2023 τη δέκατη επέτειο δράσης της στη Λέσβο με την έκθεση «ΔΕΚΑ» σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή.
 • Τι σημαίνει σώμα;
 • Πόσο σπουδαίο δημιούργημα είναι και τι διαφορετικό που είναι στον καθένα.
 • Τι θεωρούμε όμορφο;
 • Τι σημαίνει όμορφο;
 • Στην τέχνη υπάρχει πάντα το όμορφο πρόσωπο;
 • Πρέπει να υπάρχει;
 • Θα ανακαλύψουμε πως αποτυπώνεται κάθε εποχή ο άνθρωπος στην τέχνη.
 • Θα κοιταχτούμε στον καθρέφτη και τι θα δούμε;
 • Ποιος είναι εκεί;
 • Τι σπουδαίος άνθρωπος δημιουργείται και πως μπορούμε να τον αποτυπώσουμε και εμείς χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά και εργαλεία;

“Το σώμα είναι εδώ”- Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα πλαίσια της έκθεσης της K-Gold Temporary Gallery με την Καλλιόπη Τζίτζικα.

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023
19:30-21:00
Στον πολυχώρο τέχνης Λευκό Χαρτί
Για ενήλικες
Κόστος: 10€

Κρατήσεις θέσεων στο hello@lefkoharti.gr, στο facebook messenger ή στο 693 680 8204

“Το σώμα είναι εδώ” είναι ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από τα βίντεο της έκθεσης και στόχος του είναι να αφυπνίσουμε το σώμα μας στο εδώ και στο τώρα. Μέσω συγκεκριμένων ασκήσεων και δοσμένων συνθηκών θα ανακαλύψουμε, θα νιώσουμε και δημιουργήσουμε τη δική μας performance.

 • Πως το παρελθόν επηρεάζει το παρόν;
 • Τι κουβαλάμε και πως αυτό επηρεάζει την κίνησή και τη στάση μας;
 • Τι είναι αυτό που θέλει να μας πει το σώμα μας;
 • Το ακούμε;

Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία στον χορό.

Σχετικά με την έκθεση

DEKA

Παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά έργα μερικών από τους σημαντικότερους εικαστικούς και χορογράφους διεθνώς, οι οποίοι πειραματίστηκαν με το βίντεο και το φιλμ για να καταγράψουν το σώμα σε κίνηση.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Marina Abramović, Allora & Calzadilla, Cory Arcangel, Vanessa Beecroft, Mats Ek, William Forsythe, Liam Gillick & Gelatin, Maria Lassnig, Anna Maria Maiolino, Li Ran και Pipilotti Rist.

Στα εγκαίνια 21 Ιουλίου 2023, ο δημόσιος χώρος έξω από τη Gallery πλημμυρίζει από τα δυναμικά beats και παραδοσιακές γεύσεις σε ένα πάρτυ που γεφυρώνει τη σύγχρονη μουσική με την τοπική γαστρονομία.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η αυλή της Gallery φιλοξενεί την ηχητική εγκατάσταση «24 Χοροί για Ηλεκτρικό Πιάνο» του Cory Arcangel, η οποία παρουσιάστηκε σε μια παγκόσμια περιοδεία που περιελάμβανε το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

Το κοινό θα μπορεί ακόμα να επισκεφτεί τη βιβλιοθήκη της Gallery που εμπλουτίστηκε το 2023 με πάνω από 500 εκδόσεις — μια σημαντική δωρεά κορυφαίων ελληνικών μουσείων τέχνης και πολιτιστικών ιδρυμάτων.

Η έκθεση «ΔΕΚΑ» υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, της Πρεσβείας της Βραζιλίας στην Ελλάδα, του Guimarães Rosa Institute, της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα και της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Περισσότερες πληροφορίες: https://kgoldtemporarygallery.tumblr.com/

Άλλα Νέα

dots background image

Newsletter

Θα σας κρατάμε ενήμερους για νέα και δραστηριότητες