Εργαστήρια, εκθέσεις, σεμινάρια και εκδηλώσεις στο Λευκό Χαρτί

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.
Workshop

1 Ιουνίου, 2022 @ 4:00 μμ - 7:00 μμ UTC+2

Χορογραφώντας την καθημερινότητα μου

Κατάλληλο: 18+
Κόστος: 20 €
Διάρκεια: 3 ώρες
Workshop

Τρίωρο Δημιουργικό Εργαστήρι: “Χορογραφώντας την καθημερινότητα μου” με την Καλλιόπη Τζιτζίκα

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με το σώμα τους και να παρατηρήσουν την κίνησή τους. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία με το χορό.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει επηρεάσει κατά πολύ την κίνησή και την έκφρασή μας μέσω αυτής. Έχουμε αποστασιοποιηθεί από το σώμα μας εγκλωβίζοντας το στα επαναλαμβανόμενα μοτίβα της καθημερινότητας.

Το κινησιολογικό μας «λεξιλόγιο» έχει μειωθεί με αποτέλεσμα να έχει περιοριστεί ο αυθορμητισμός και η ελευθερία της σωματικής μας έκφρασης.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου καλούμαστε να αφυπνίσουμε το σώμα μας και να εκφραστούμε με κινήσεις που σπάνε την νόρμα μας, εμπλουτίζοντας την κίνησή μας με καινούργια μοτίβα και μετατρέποντας τα ήδη υπάρχοντα σε χορευτική κίνηση.

Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες καλούνται να δουλέψουν σε δοσμένες συνθήκες και ασκήσεις που στόχο έχουν την ενεργοποίηση του σώματος και την σύνδεση του με την εσωτερική και εξωτερική κίνηση, την παρατήρηση και επεξεργασία των επαναλαμβανόμενων μοτίβων που έχουμε υιοθετήσει στην καθημερινότητα μας και την εξέλιξη και μεταμόρφωση αυτών σε χορευτικές κινήσεις.

Βιογραφικό
Η Καλλιόπη Τζιτζίκα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και σπούδασε στην ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού Καφαντάρη. Από το 2007 διδάσκει κλασικό και σύγχρονο χορό, κινησιολογία και αυτοσχεδιασμό σε παιδιά, χορευτές και ηθοποιούς. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σύγχρονου χορού, contact improvisation, butoh και μαθήματα θεάτρου (Κωνσταντίνος Μίχος, Grigory Glazunov και Natalia Znestovskaya, Μαρια Λάππα, Βαλεντίνα Παρασκευαιδου κ.α.). Έχει υπάρξει μέλος της ομάδας καλλιτεχνών Sourliboom και έχει πάρει μέρος σε περισσότερες από 20 παραστάσεις σαν χορεύτρια, ηθοποιός, χορογράφος και performer κυρίως στην Θεσσαλονίκη («Σώμα σε 64 κινήσεις», «Προς κατεδάφιση», «Μ’αρέσεις γιατί» κ.α.).
Τα τελευταία 5 χρόνια ζει και εργάζεται στην Λέσβο.

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.

?Για κράτηση θέσης στείλτε email στο hello@lefkoharti.gr ή στο messenger με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Δηλώστε συμμετοχή

hello@lefkoharti.gr

Λεπτομέρειες

1 Ιουνίου, 2022
4:00 μμ - 7:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Λευκό Χαρτί
Λεσβώνακτος 14
Μυτιλήνη, Λέσβου 81131 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
6936 808 204
Ιστότοπος:
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής

Περισσότερες εκδηλώσεις

dots background image

Newsletter

Θα σας κρατάμε ενήμερους για νέα και δραστηριότητες