ΣΥΝTHESIS Lab προβολή του ντοκιμαντέρ Λπ στο Λευκό Χαρτί

Επιστροφή στα νέα

Την Κυριακή 14 Μαϊου και ώρα 18.30 στον Βιωματικό Πολυχώρο Τέχνης «Λευκό Χαρτί», Λεσβώνακτος 14 στην Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Πέτρου «λπ» για τη ζωή της Λένας Πλάτωνος.

Με την προβολή του ντοκιμαντέρ «λπ» αναφέρει η ΣΥΝΤΗΕSIS Lab ενεργοποιούνται οι δράσεις της οι οποίες περιλαμβάνουν προβολές ταινιών για την ηλεκτρονική μουσική, workshops, ομιλιών όπως και άλλων δράσεων που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά υπάρχει περιορισμός στον αριθμό θέσεων γι’ αυτό καλό θα είναι όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ να βρίσκονται στο χώρο στις 18.15.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για την ηλεκτρονική μουσική στην Ελλάδα και την Λέσβο συγκεκριμένα.

Η προβολή θα είναι στην Ελληνική γλώσσα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
Με τα λόγια του σκηνοθέτη Χρήστου Πέτρου:

«Θυμάμαι πολύ καθαρά την πρώτη φορά που άκουσα μουσική της Λένας Πλάτωνος.
Από εκείνη τη στιγμή, αρρώστησα/αγάπησα τη μουσική της Λένας, που με συντρόφεψε σ’ ολόκληρη την εφηβεία μου και μ’ επηρέασε βαθιά. Ήταν τότε ένας λόγος, που με έκανε περήφανο, αφού άκουγα κυρίως ξένη μουσική και είχα πλέον μια αναφορά ελληνική.

Θυμάμαι τη μάνα μου να φρικάρει όταν άκουγα τους δίσκους στο πικάπ και τους ροκάδες φίλους μου να ξενερώνουν όταν κάποιο τραγούδι της τρύπωνε στις κασέτες μου της εποχής. Ακόμα και σήμερα, η Πλάτωνος έχει θέση στα μιξ που φτιάχνω στο mixcloud.

Οι τρεις δίσκοι, που είναι και το κύριο θέμα της ταινίας, έχουν υπερβεί τον χρόνο και νομίζω ότι ακόμα είναι μπροστά απ’ την εποχή μας.

Θυμάμαι πολύ καλά την παρουσίαση του βιβλίου της, «Τα Λόγια Μου», στο Fnac στο Μαρούσι, τον Μάιο του 2006, μετά από χρόνια απουσίας, όπου στο τέλος την πλησίασα, της ζήτησα να μου υπογράψει το αντίτυπό μου και της έδωσα το τηλέφωνό μου, λέγοντας ότι είμαι σκηνοθέτης και θέλω να κάνω μια ταινία για εκείνη, χωρίς να ξέρω πώς ακριβώς ακόμα.

Και θυμάμαι επίσης πολύ καλά το άγχος, όταν μου τηλεφώνησε και με κάλεσε στο σπίτι της, Λ. Αλεξάνδρας τότε.

Την συνάντησα εκεί και ξεκίνησε μια σχέση, που πέρασε τα πάνω και τα κάτω της για να καταλήξει, 10 χρόνια αργότερα, σε μια ταινία, όπου ήταν σαν όλα να περίμεναν τον σωστό χρόνο τους για να γίνουν.

Το «λπ» είναι το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας και συνδυάζει την (υποκειμενική) αλήθεια των ανθρώπων, που γνώρισαν και δούλεψαν με τηn Λένα Πλάτωνος, την δυναμική νέων μουσικών, που ξαναβλέπουν το έργο της, την προσωπική μου εμπειρία μαζί της και την αγάπη μου για εκείνη.»

Χρήστος Πέτρου, Σεπτέμβριος 2017

ΣΥΝΤΗΕSIS Lab

Το ΣΥNTHESIS Lab αποτελεί μέρος της πρώτης καλλιτεχνικής πλατφόρμας για την ηλεκτρονική μουσική στην Λέσβο «ΣΥΝTHESIS». Είναι μια ομάδα αφιερωμένη σε όλους τους φίλους του ηλεκτρονικού ήχου που βρίσκονται στη Λέσβο. Στόχος της ομάδας είναι να φέρει κοντά τους ανθρώπους με το ίδιο πάθος για την ηλεκτρονική μουσική, να δημιουργήσει μουσικές δράσεις, να εκπαιδεύσει και να προσφέρει έμπρακτα στο οικοσύστημα της ηλεκτρονικής μουσικής στο νησί της Λέσβου και στην Ελλάδα γενικότερα.

Facebook: https://www.facebook.com/groups/synthesislesvos
Instagram: https://www.instagram.com/synthesislesvos/

Άλλα Νέα

dots background image

Newsletter

Θα σας κρατάμε ενήμερους για νέα και δραστηριότητες