Σεμινάριο κινησιολογίας και αυτοσχεδιασμού «Η Μεγάλη Ασυνέχεια» με την Καλλιόπη Τζιτζίκα

Επιστροφή στα νέα

Η «Μεγάλη Ασυνέχεια» (The Great Unconformity) είναι ένα χαμένο κομμάτι γεωλογικού χρόνου που εμφανίζεται σε πετρώματα σε όλο τον κόσμο. Το γιγάντιο αυτό κενό στη μνήμη της Γης ξεκινά από 100 εκατομμύρια μέχρι και το ένα δισεκατομμύριο χρόνια και έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν πετρώματα πάνω σε πολύ παλαιότερα στρώματα χωρίς ίχνος των πολλών «χαμένων» ενδιάμεσων περιόδων. Ένα τέτοιο κενό ήταν και για εμάς η πανδημία που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και μας επηρέασε με πολλούς τρόπους. Πέραν της προφανούς αυξημένης ακινησίας, πλέον έχει αλλάξει και η ποιότητα της κίνησής μας. Το στρες και το άγχος πέρασαν στο σώμα μας και έγιναν η καθημερινότητα μας. Η σωματική επαφή ανύπαρκτη, η κίνησή μας σκληρή γεμάτη ένταση και το σώμα μας μονίμως σε ετοιμότητα να ανταποκριθεί στην επερχόμενη απειλή.

Λίγα λόγια για το σεμινάριο
Η ανθρώπινη κίνηση αποτελεί κάτι το δεδομένο για τους περισσότερους από εμάς. Όποιος την αναλύσει έστω και λίγο δεν μπορεί παρά να εντυπωσιαστεί όχι μόνο από την ομορφιά της αλλά και από τις άπειρες δυνατότητές της και την προσαρμοστικότητα στις περιβάλλουσες συνθήκες. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου καλούμαστε να παρατηρήσουμε το σώμα μας, να γίνει αφύπνιση της σωματικής μας αντίληψης και να εκφραστούμε είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα μέσω της κίνησης. Μας έχει επηρεάσει άραγε η «Μεγάλη Ασυνέχεια» της πανδημίας;

Βιογραφικό Καλλιόπης Τζιτζίκα

Η Καλλιόπη Τζιτζίκα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και σπούδασε στην ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού Καφαντάρη. Από το 2007 διδάσκει κλασικό και σύγχρονο χορό, κινησιολογία και αυτοσχεδιασμό σε παιδιά, χορευτές και ηθοποιούς. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σύγχρονου χορού, contact improvisation, butoh και μαθήματα θεάτρου (Κωνσταντίνος Μίχος, Grigory Glazunov και Natalia Znestovskaya, Μαρια Λάππα, Βαλεντίνα Παρασκευαιδου κ.α.). Έχει υπάρξει μέλος της ομάδας καλλιτεχνών Sourliboom και έχει πάρει μέρος σε περισσότερες από 20 παραστάσεις σαν χορεύτρια, ηθοποιός, χορογράφος και performer κυρίως στην Θεσσαλονίκη («Σώμα σε 64 κινήσεις», «Προς κατεδάφιση», «Μ’αρέσεις γιατί» κ.α.).
Τα τελευταία 5 χρόνια ζει και εργάζεται στην Λέσβο.

Σεμινάριο κινησιολογίας και αυτοσχεδιασμού «Η Μεγάλη Ασυνέχεια» με την δασκάλα χορού και χορογράφο Καλλιόπη Τζιτζίκα.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με το σώμα τους και να παρατηρήσουν την κίνησή τους. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία με το χορό.

Σάββατο 02 Απριλίου 2022
16:00-19:00
Κόστος: 20€

Για κράτηση θέσης στείλτε email στο hello@lefkoharti.gr ή στο facebook messenger με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.
Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.

Poster

Άλλα Νέα

dots background image

Newsletter

Θα σας κρατάμε ενήμερους για νέα και δραστηριότητες