Μαρί Μουσταϊζή

Η Μαρί Μουσταϊζή  είναι η υπεύθυνη προγραμμάτων, εμψυχώτρια και παιδοδηγός όπως της αρέσει να λέει.

Από πολύ μικρή αγαπάει τις ιστορίες, τα χρώματα, τις υφές, τη μουσική, αλλά πιο πολύ από όλα αγαπάει τα παιδιά. Είναι τα πιο μαγικά πλάσματα αυτού του κόσμου και πιστεύει πως αν τα αφήσεις να σε παρασύρουν γεμίζει η καρδιά σου αγάπη και φως.

Φέτος κλείνει 10 χρόνια δημιουργίας και εμπειρίας κοντά στα παιδιά.

Η αλήθεια έμαθε πολλά δίπλα τους.

Να χαίρεται με τα πιο απλά αλλά τόσο σημαντικά.

Να βουτάει με περιέργεια και όρεξη σε οτιδήποτε της τραβάει την προσοχή και την κάνει να γεμίζει χαρά.

Να συγκεντρώνεται και να παρατηρεί, ακόμα και τα πιο μικρά και φαινομενικά ασήμαντα.

Να γελάει με την ψυχή της.

Να σκαρφίζεται ιστορίες και αστεία από το πουθενά.

Να μην πτοείται με τις αναποδιές, να προσπαθεί και να βρίσκει λύσεις.

Να αγαπάει άνευ όρων και να το δείχνει με όλη της την καρδιά.

Εκείνη από την πλευρά της προσπαθεί  μόνο να τους δώσει έμπνευση, ερεθίσματα και τα κατάλληλα εργαλεία για να ανθίσουν, να πειραματιστούν, να εξερευνήσουν , να παρατηρήσουν, να δημιουργήσουν, να παίξουν, να γίνουν ομάδα και να περάσουν όμορφα.

Εκείνα ξέρουν πως θα τα χρησιμοποιήσουν όλα αυτά για να προχωρήσουν στη ζωή…

Γεννημένη στο Παρίσι από μαμά Μυτιληνιά και μπαμπά Χιώτη. Στην ηλικία των 2 ετών βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης όπου εκεί ζει μέχρι τα 18. Στη συνέχεια οι σπουδές της την βρίσκουν στη Μυτιλήνη, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, με κατεύθυνση τις Οπτικοακουστικές Τέχνες. Συνέχισε παρακολουθώντας τον έναν χρόνο της Σχολής Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού από το Θέατρο της Ημέρας, με δάσκαλο τον δημιουργό του θεατρικού παιχνιδιού στην Ελλάδα, τον κ. Λάκη Κουρετζή.  Στη συνέχεια, με έναν μαγικό τρόπο η ζωή την ξαναφέρνει στη Μυτιλήνη, αυτή τη φορά από έρωτα, για το άλλο μισό του Λευκού Χαρτιού, τον Μιχάλη Μεϊμάρογλου. Εκεί δημιουργεί τον δικό της χώρο “Τα Παιδία Παίζει” με δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά. Το 2016 έρχεται στη ζωή ένα φωτεινό πλάσμα και η πιο μεγάλη της έμπνευση, ο γιος τους ο Οδυσσέας. Για 4 χρόνια θα επιστρέψουν οικογενειακώς στο Ηράκλειο Κρήτης, γεμίζοντας εμπειρία, γνώσεις και αγαπημένους φίλους. Στο Ηράκλειο συνεργάστηκε με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και χώρους προσχολικής απασχόλησης, εκπαίδευσης και ψυχικής υγείας για παιδιά όπως τους Σπείρα, Μινιατούρες, Μοτίβο, Χρωματιστή Κιμωλία κ.α.

Ήταν υπεύθυνη του Messy play για την χρονιά 2020-2021 στον παιδικό σταθμό “Τα Ζουζουνακια” στη Χερσόνησο Ηρακλείου. Το 2020 Παρουσίασε το Project της “‘Ενας τοίχος μαγικός” στον χώρο της Όλιας Λυδάκη OLIA Lydaki Feldenkrais Method & Μovement Services με χρήση προτζέκτορα, παιχνίδι ρόλων, αφήγησης και εικαστικών. Από το 2019-2021 παρουσίαζε στην εκπομπή “Καλό Μεσημέρι” της Κρήτη TV ιδέες και προτάσεις δραστηριοτήτων για παιδιά και όλη την οικογένεια.  Παράλληλα το 2019 παρακολούθησε το “Πρόγραμμα Μουσείο και Παιδί” από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Στην πορεία το 2020-2021 παρακολούθησε την ολοκληρωμένη εκπαίδευση “Messy, Sensory & Clay Play”, από τους Hehe Art and Therapy, με την αναπτυξιακή ψυχολόγο Ελένη Οικονομίδου και τον κεραμίστα Έκτορα Γιαλαμά, “Το αισθητηριακό παιχνίδι ως μέσο ανάπτυξης, σύνδεσης & θεραπείας: Messy, Sensory & Clay Play”. Το 2021 παρακολούθησε έναν κύκλο σεμιναρίων επάνω στη φιλοσοφία των σχολείων Reggio Emilia της Ιταλίας, “Εστιάζοντας στην προσέγγιση Reggio Emilia”, “Εστιάζοντας στο σχεδιασμό ενός Project” και “Εστιάζοντας στη γλώσσα του σχεδίου” από το Regio Children του Reggio Emilia σε συνεργασία με το Reggio Institute Greece.

Και η γνώση, η έρευνα και η μάθηση δεν σταματούν ποτέ…

Για εκείνη το πιο σημαντικό από όλα είναι να δίνουμε στα παιδιά πρώτα αγάπη, αποδοχή και κατανόηση και έτσι όλα τα υπόλοιπα γίνονται και έρχονται πιο εύκολα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

dots background image

Newsletter

Θα σας κρατάμε ενήμερους για νέα και δραστηριότητες