Το Λευκό Χαρτί υποστηρίζει το Half Marathon Mytilene

Επιστροφή στα νέα

To Σωματείο «Εν Γνώσει» ανακοινώνει τον Ημιμαραθώνιο Αγάπης 2022 στη Λέσβο, τον πρώτο διήμερο αγώνα τρεξίματος στην πόλη της Μυτιλήνης, που θα διεξαχθεί στις 12-13 Φεβρουαρίου 2022, στη διαδρομή από την πλατεία Σαπφούς έως το αεροδρόμιο και την παλιά αγορά της πόλης. Στόχος της διοργάνωσης, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου είναι «να αναδείξουμε τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, προωθώντας παράλληλα τον Αθλητισμό. Τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός παγκοσμίως έχει αλλάξει ρότα και αποδεδειγμένα οι τουρίστες επιλέγουν πλέον τον προορισμό διακοπών τους με βάση τις δραστηριότητες που τους προσφέρει ο κάθε τόπος και η μεγάλη ποικιλία επιλογών. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το νησί της Λέσβου ενδείκνυται για αξιοποίηση και προβολή σε όλον τον κόσμο, καθώς συνδυάζει αρμονικά θάλασσα, βουνό, δάση, που μπορούν να καλύψουν κάθε τουριστική ανάγκη.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση, με στοιχεία από αντίστοιχες που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και έχουν πλέον γίνει θεσμός σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχει ακριβώς αυτόν τον στόχο: Την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων συμμετεχόντων – εν δυνάμει τουριστών που θα γνωρίσουν πραγματικά τι έχει να τους προσφέρει το νησί από φυσική ομορφιά. Με αυτό το σκεπτικό, αποφασίσαμε σαν Σωματείο να αναλάβουμε την πρωτοβουλία για το καλό του τόπου μας και να διοργανώσουμε τον πρώτο ημιμαραθώνιο Λέσβου, στην πόλη της Μυτιλήνης, αγώνας που θέλουμε να γίνει ετήσιος θεσμός. Η επιλογή της τοποθεσίας έγινε με βάση τις δυνατότητες της πόλης μας και την μοναδική ομορφιά της. Η ανταπόκριση ήταν αρκετά μεγάλη όχι μόνο από ντόπιους, αλλά και από δρομείς από όλη την Ελλάδα. Είναι χαρά μας και τιμή μας να σας ενημερώσουμε ότι κάποιοι από τους αγωνιζόμενους συγκαταλέγονται στου κορυφαίους Έλληνες δρομείς ημιμαραθωνίων και μαραθωνίων».

Το αγωνιστικό πρόγραμμα Σάββατο 12 Φεβρουαρίου: Έναρξη Αγώνων (12:00) Αγώνες των 1000m, 2500m, Family Running 2500m και 5000m, διαφόρων κατηγοριών. Ειδικότερα, ο αγώνας των 1000m αφορά παιδιά από 6 μέχρι 14 ετών καθώς και τις συμμετοχές ΑΜΕΑ κατηγοριών (Ανδρών – Γυναικών) T20 & T35-T38. Στον αγώνα των 2500m 5000m θα συμμετάσχουν οι ηλικίες 15+, όπου και θα χωριστούν σε ηλικιακές κατηγορίες.

Όλοι οι αγώνες θα λάβουν μέρος στην περιοχή Τσαμάκια. Κυριακή 13 Φεβρουαρίου: Έναρξη αγώνων (08:30) Δυο αγώνες των 10km και 21km. Ηλικίες 18+, με διαχωρισμό ηλικιακών κατηγοριών. Σημείο έναρξης & τερματισμού Πλατεία Σαπφούς. Στον ημιμαραθώνιο συνολικών χιλιομέτρων 21 χιλιόμετρα, οι αθλητές θα κάνουν αναστροφή στο νέο αεροδρόμιο, θα κατευθυνθούν στην παλιά αγορά και θα τερματίσουν στην Πλατεία Σαπφούς. Στον αγώνα των 10Κm η αναστροφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στην διασταύρωση του οικισμού Πλιγονι και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδρομή.

Εγγραφές στο site: www.aegeanevents.gr Email: somateioengnosei@gmail.com Τηλ: 6948183605

Άλλα Νέα

dots background image

Newsletter

Θα σας κρατάμε ενήμερους για νέα και δραστηριότητες