Τρίωρο Δημιουργικό Εργαστήρι: Χορογραφώντας την καθημερινότητα μου, με την Καλλιόπη Τζίτζικα

Επιστροφή στα νέα

Τετάρτη 01 Ιουνίου 2022

16:00-19:00

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με το σώμα τους και να παρατηρήσουν την κίνησή τους.

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία με το χορό.

Κόστος: 20€

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.

Για κράτηση θέσης στείλτε email στο hello@lefkoharti.gr ή στο messenger με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει επηρεάσει κατά πολύ την κίνησή και την έκφρασή μας μέσω αυτής. Έχουμε αποστασιοποιηθεί από το σώμα μας εγκλωβίζοντας το στα επαναλαμβανόμενα μοτίβα της καθημερινότητας.

Το κινησιολογικό μας «λεξιλόγιο» έχει μειωθεί με αποτέλεσμα να έχει περιοριστεί ο αυθορμητισμός και η ελευθερία της σωματικής μας έκφρασης.
Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου καλούμαστε να αφυπνίσουμε το σώμα μας και να εκφραστούμε με κινήσεις που σπάνε την νόρμα μας, εμπλουτίζοντας την κίνησή μας με καινούργια μοτίβα και μετατρέποντας τα ήδη υπάρχοντα σε χορευτική κίνηση.

Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες καλούνται να δουλέψουν σε δοσμένες συνθήκες και ασκήσεις που στόχο έχουν την ενεργοποίηση του σώματος και την σύνδεση του με την εσωτερική και εξωτερική κίνηση, την παρατήρηση και επεξεργασία των επαναλαμβανόμενων μοτίβων που έχουμε υιοθετήσει στην καθημερινότητα μας και την εξέλιξη και μεταμόρφωση αυτών σε χορευτικές κινήσεις.

Η Καλλιόπη Τζιτζίκα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και σπούδασε στην ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού Καφαντάρη. Από το 2007 διδάσκει κλασικό και σύγχρονο χορό, κινησιολογία και αυτοσχεδιασμό σε παιδιά, χορευτές και ηθοποιούς. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σύγχρονου χορού, contact improvisation, butoh και μαθήματα θεάτρου (Κωνσταντίνος Μίχος, Grigory Glazunov και Natalia Znestovskaya, Μαρια Λάππα, Βαλεντίνα Παρασκευαιδου κ.α.). Έχει υπάρξει μέλος της ομάδας καλλιτεχνών Sourliboom και έχει πάρει μέρος σε περισσότερες από 20 παραστάσεις σαν χορεύτρια, ηθοποιός, χορογράφος και performer κυρίως στην Θεσσαλονίκη («Σώμα σε 64 κινήσεις», «Προς κατεδάφιση», «Μ’αρέσεις γιατί» κ.α.).
Τα τελευταία 5 χρόνια ζει και εργάζεται στην Λέσβο.

Άλλα Νέα

dots background image

Newsletter

Θα σας κρατάμε ενήμερους για νέα και δραστηριότητες